Млечен грис с канела и хинап

28/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме прясното мляко със захарта. Оставя се да заври на умерен огън.

Бавно сипваме гриса и се разбърква непрекъснато да не стане на бучки.

Сварява се за 2-3 минути и сваляме от котлона, сега е времето да се добави ванилията и маслото, като отново се разбърква да се разтопи.

Кремът с грис се сипва в чаши или купички и оставяме да се охлади.

Поръсва се с канела и декорираме с плодчета хинап.

Лесен и вкусен млечен десерт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар