Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Млечен грис с канела и хинап

Млечен грис с канела и хинап

Млечен грис с канела и хинап
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 г
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • захар - 150 г
  • канела - 1 ч.л.
  • хинап - за декорация
  • масло - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме прясното мляко със захарта. Оставя се да заври на умерен огън.

Бавно сипваме гриса и се разбърква непрекъснато да не стане на бучки.

Сварява се за 2-3 минути и сваляме от котлона, сега е времето да се добави ванилията и маслото, като отново се разбърква да се разтопи.

Кремът с грис се сипва в чаши или купички и оставяме да се охлади.

Поръсва се с канела и декорираме с плодчета хинап.

Лесен и вкусен млечен десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: