Начин на приготвяне
Разтворете захарта в млякото и го загрейте леко на котлона.
В отделен съд разтопете маслото на умерен огън и сипете гриса. Бъркайте около 2 минутки, за да се запече/запържи, и налейте млякото, разбивайки с телена бъркалка, за да не се образуват бучки.
Щом кипне, добавете ванилията и бъркайте още две минутки или докато грисът леко набъбне. Тогава веднага отстранете от огъня. Когато изстине, ще се сгъсти още. Винаги може да добавите и още мляко, ако сте прекалили с варенето и се е сгъстило повечко, но това може да направите само докато кремчето е още горещо.
Разсипете в чашки и щом леко поизстине, гарнирайте със сладко от малини и по желание украсете с пресни листа от мента.
Добър апетит!
Коментари