Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Грис с бурбонска захар и канела

Грис с бурбонска захар и канела

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Грис с бурбонска захар и канела
Снимка: Марияна
1 / 3
02/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Сладък десерт, който ни връща към щастливите дни на детството"

Необходими Продукти

  • грис - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 л
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • бурбонска захар - на Йоткер ванилена
  • канела - пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включваме си котлона и слагаме тенджерка. Смесете си прясното млякото с водата в тенджерката. Добавяме и захарта. Разбъркваме. Като заври сместа, прибавяме гриса и разбъркваме с дървена лъжица бързо до получаване на леко гъста и гладка смес.

Оставяме си го по редичък, не много гъст, защото после ще се сгъсти, като го оставим да престои в купичките. Прибавяме бурбонската ванилена захар и пак разбъркваме с дървена лъжица.

С бурбонската захар става с приятен вкус и аромат. Аз ползвах на Йоткер.

Измиваме и подсушаваме добре купички. Сипваме от горещият крем с помощта на черпаче в купичките. Пожелание можем да поръсим с канела.

Вкусно и ароматно, спомен от детството! Да ви е сладко! Хапваме, след като изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Сийче, виждат се във крем, разбира се, но тук в кекс няма как да се видят, защото има и канела и те се губят в тъмния кекс, права си, това си е бурбонска ванилена захар, тя Марияна го е пропуснала в заглавието.
02.10.2016 12:31
marcheva14
marcheva14
Марияна, имаш грешка в заглавието на рецептата трябва да е "Грис с бурбонска ванилия и канела". Няма бурбонска захар, нещо не си приписала както трябва, но няма значение, ние го разбрахме.
Сийче, в бурбонската ванилия има семенца от ванилия, и няма как да се видят, защото са много малки, черни точици, но има.
02.10.2016 12:07
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Класическа рецепта за грис. Не я знам тази бурбонска захар на Йоткер, но като гледам снимката не си личи да има бурбонска ванилия, вероятно захарта е ароматизирана, което не е по различно от това да сложиш отделно захар и прахче ванилия. Другия път опитай с истински шушулки бурбонска ванилия, вярно по скъпи са, но си заслужава
02.10.2016 10:12