Паста с рикота

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
187
2k
495
562
2
28/11/2018
"Днес сме на ароматна паста с рикота, а вие - искате ли да опитате от нашата "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 559
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязания чесън запържваме за кратко. Тиквичките нарязваме на ситни кубчета и ги запържваме заедно с чесъна. Когато станат златисти, добавяме и колбасът, също нарязан на ситно.

Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и подправяме с мащерка, риган и босилек. Ако колбасът е солен, може и да не добавяте допълнително сол.

Сварената според указанията на опаковката паста добавяме към соса и оставяме минута -две докато се смесят вкусовете.

Добавяме нарязания на едро босилек и сваляме от котлона. При сервиране гарнираме с 2-3 супени лъжици рикота, пресен босилек и настърган пармезан.

Пластмасова цедка за отцеждане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова цедка за отцеждане
6.67 лв.
Виж ››

Отцеждането на продуктите вече е лесно като детско игра с тази практична пластмасова цедка, която се грижи и за безопасността на ръцете ви

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар