Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с рикота

Паста с рикота

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Паста с рикота
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Днес сме на ароматна паста с рикота, а вие - искате ли да опитате от нашата"

Необходими Продукти

  • талиатели - 250 г
  • тиквички - 2 бр.
  • колбас - 250 г (шунка, бекон, франкфуртери)
  • рикота - 100 г
  • босилек - 1/2 връзка пресен
  • доматено пюре - 250 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязания чесън запържваме за кратко. Тиквичките нарязваме на ситни кубчета и ги запържваме заедно с чесъна. Когато станат златисти, добавяме и колбасът, също нарязан на ситно.

Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и подправяме с мащерка, риган и босилек. Ако колбасът е солен, може и да не добавяте допълнително сол.

Сварената според указанията на опаковката паста добавяме към соса и оставяме минута -две докато се смесят вкусовете.

Добавяме нарязания на едро босилек и сваляме от котлона. При сервиране гарнираме с 2-3 супени лъжици рикота, пресен босилек и настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: