Постен ориз с праз, гъби и маслини

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор234761452
28/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 615
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на едро. Сложете го да се задуши с олиото. Щом омекне и стане прозрачен добавете измития ориз и бъркайте непрекъснато.

Щом оризът се запържи, добавете гъбите и домата от консерва. Налейте и две чаши топла вода.

Разбъркайте и сложете подправките и сол на вкус. Оставете на котлона за няколко минути.

Изсипете ориза в тавичка. Наредете отгоре маслините и залейте с още една чаша топла вода.

Сложете ястието в загрята фурна на 200 градуса за около 40-50 минути, до готовност на ориза.

Ако е необходимо по време на печенето може да добавите още съвсем малко вода. Страхотен постен ориз!

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар