Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен ориз с праз

Постен ориз с праз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Постен ориз с праз1 / 2
29/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 2 стръка
  • доматено пюре - 1 бурканче
  • чушки - 2 бр. зелени
  • зехтин
  • майорана
  • черен пипер
  • сол
  • копър - 1 стрък
  • магданоз - за украсата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и чушката се измиват и почистват. Нарязват се на кубчета и се оставят да се задушат в малко мазнина. Оризът се измива и се добавя към тях, заедно с доматеното пюре.

Сместа се оставя на огъня, докато оризът започне да омеква. След това се пресипва в тавичка и се добавят подправките.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато оризът набъбне достатъчно.

В случай че ястието ви се струва прекалено гъсто, можете да го разредите с още доматено пюре. Готовата гозба се поднася поръсена с малко накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: