Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Постен ориз с праз, гъби и маслини

Постен ориз с праз, гъби и маслини

Постен ориз с праз, гъби и маслини
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Постен ориз, който няма да ви остави гладки, защото си има още много вкусни съставки"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 4 - 5 стръка
  • гъби - 300 г (пресни)
  • маслини - 150 г
  • домати - 2 с.л. (от консерва)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на едро. Сложете го да се задуши с олиото. Щом омекне и стане прозрачен добавете измития ориз и бъркайте непрекъснато.

Щом оризът се запържи, добавете гъбите и домата от консерва. Налейте и две чаши топла вода.

Разбъркайте и сложете подправките и сол на вкус. Оставете на котлона за няколко минути.

Изсипете ориза в тавичка. Наредете отгоре маслините и залейте с още една чаша топла вода.

Сложете ястието в загрята фурна на 200 градуса за около 40-50 минути, до готовност на ориза.

Ако е необходимо по време на печенето може да добавите още съвсем малко вода. Страхотен постен ориз!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: