Начин на приготвяне
Нарежете чушките и лука на едро. В малко мазнина ги сложете да се задушат до омекване.
Добавете нарязаните картофи и морков. Запържете за 2-3 минути и махнете от огъня.
Прехвърлете в тава и сложете зеления фасул, граха, бамята, доматеното пюре, черния пипер и магданоза.
Сипете топла вода до средата на зеленчуците, посолете на вкус и разбъркайте.
Сложете ястието в загрята фурна на 200 градуса и печете до готовност на картофите.
Изчистете, измийте, подсушете дробчетата и ги осолете с щипка сол. Оваляйте в брашно и ги сложете между готовите зеленчуци.
Ако водата се е изпарила, може да долеете малко. Върнете ястието във фурната за около 15 минути.
Поръсете с магданоз и се насладете на едно страхотно ястие!
Пилешките дробчета със зеленчуци на фурна са готови.
Коментари