Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета със зеленчуци на фурна

Пилешки дробчета със зеленчуци на фурна

Пилешки дробчета със зеленчуци на фурна
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Истински пир със сочни пилешки дробчета и зеленчуци - хапвайте с наслада"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 150 г
  • картофи - 4 бр.
  • чушка - 1 бр.зелена
  • чушка - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • грах - 200 г консерва
  • зелен фасул - 200 г консерва
  • бамя - 100 г сварена
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л.
  • олио
  • сол
  • брашно
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките и лука на едро. В малко мазнина ги сложете да се задушат до омекване.

Добавете нарязаните картофи и морков. Запържете за 2-3 минути и махнете от огъня.

Прехвърлете в тава и сложете зеления фасул, граха, бамята, доматеното пюре, черния пипер и магданоза.

Сипете топла вода до средата на зеленчуците, посолете на вкус и разбъркайте.

Сложете ястието в загрята фурна на 200 градуса и печете до готовност на картофите.

Изчистете, измийте, подсушете дробчетата и ги осолете с щипка сол. Оваляйте в брашно и ги сложете между готовите зеленчуци.

Ако водата се е изпарила, може да долеете малко. Върнете ястието във фурната за около 15 минути.

Поръсете с магданоз и се насладете на едно страхотно ястие!

Пилешките дробчета със зеленчуци на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Мммм, вкусно!
02.10.2017 18:29