Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени броколи с масло и кашкавал

Задушени броколи с масло и кашкавал

Задушени броколи с масло и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Радваме се, че броколите имат толкова малко калории, защото можем да хапнем наистина много от тези"

Необходими Продукти

  • броколи - 200 г
  • сол - 1 ч л
  • кашкавал - 40 г
  • бадеми - 4 бр.
  • чесън - скилидка
  • копър
  • олио - 2 с.л.
  • кокосово масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете купа с вода и сол на котлона да заври.

Добавете нарязани на розички броколи и варете за 5-6 минути.

Загрейте олио и кокосово масло, добавете нарязана ситно скилидка чесън да овкуси маслото.

С решетка извадете броколите от тенджерата и сипете в тигана.

Задушете, докато изври водата и броколите се сготвят.

Свалете ги от котлона, поръсете с нарязан копър и сипете в задушените броколи.

Докато са топли, поръсете с настърган кашкавал и ядки, нарязани с нож.

Задушени броколи с масло и кашкавал са вкусно, лесно и здравословно за мезе или вечеря.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: