Начин на приготвяне
Накъсайте броколите на еднакви розички! Много е важно да са еднакви, защото след топлината обработка трябва да са с еднаква хрупкавост.
Кипнете около 1 литър вода с 1 равна супена лъжица морска сол.
Бланширайте броколите за 3-4 мин. Извадете ги в гевгир и оставете да се отцедят добре за няколко минути.
В тиган разтопете кравето масло и 1 супена лъжица зехтин с 3 скилидки чесън.
Добавете броколите, захлупете и задушете на слаб огън около 2-3 мин или до желана хрупкавост на зеленчука.
Поднесете задушени броколи с масло и чесън с дебели резени лимон като вкусна гарнитура към леки меса и риба!
Да ви е сладко с тези задушени зеленчуци!
Коментари