Начин на приготвяне
Нарежете лука, моркова и чесъна на дребно, а пилешкото месо на дребни кубчета. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и задушете зеленчуците за около 5 мин. Добавете пилешкото месо и пържете докато промени цвета си от всички страни за около 10 мин.
Овкусете със сол и черен пипер. Добавете доматения сос, ригана и босилека. Намалете силата на котлона и оставете соса да къкри около 15 мин. или докато леко се редуцира.
Междувременно направете соса Бешамел, като загреете маслото в тиган на умерена температура. Добавете брашното и запържете при непрекъснато разбъркване за около 2-3 мин.
Сипете на тънка струйка прясното мляко, като продължавате да разбърквате с бъркалка, за да не се образуват бучки. Разбърквайте до леко сгъстяване на соса. Добавете щипката индийско орехче.
На дъното на тава сипете няколко лъжици от бешамела, наредете кори лазаня, след това отново бешамел, плънка с пиле, парченца нарязана моцарела.
После пак кори, бешамел, плънка и моцарела и така докато свършат продуктите. Най-отгоре приключете с плънка. Запечете лазанята на 180 C за около 35-40 мин.
Последните 10 мин. от печенето извадете и отгоре подредете нарязана моцарела. Допечете до разтапяне на моцарелата. Преди да нарежете оставете леко да се охлади.