Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Домашна телешка лазаня с моцарела

Домашна телешка лазаня с моцарела

Домашна телешка лазаня с моцарела
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори за лазаня
  • кайма - 500 г смес
  • бекон - 100 г слайсове
  • розмарин
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • моцарела - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • готварска сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме каймата с розмарина, черния пипер и чесъна на прах.

Бекона слагаме в тавата върху хартията за печене на предварително загрята фурна с вентилатор 180 градуса.

Нареждаме първо корите, после слагаме 2 лъжици кайма и малко моцарела.

Повтаряме процеса 4 пъти и завършваме с кори.

Отгоре слагаме още моцарела, докато не покрие корите, разбиваме яйцата със сметаната и заливаме.

Печем лазанята на 250 градуса горен и долен реотан за половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: