Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ароматно пиле Моцарела

Ароматно пиле Моцарела

Ароматно пиле Моцарела
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Богато на вкусове ястие, с което приятно да изненадате близки и приятели"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 550 г
  • моцарела - 150 г
  • масло - 50 г
  • доматен сок - 150 мл
  • кашкавал - 100 г
  • гъби - 100 г мариновани
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • риган
  • босилек
  • магданоз
  • галета - за овалване
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на плоски парченца. Потопете парченцата пилешко в прясното мляко и овкусете със сол. Оставете филенцата за около 15 минути в млякото.

Извадете пилешкото месо и го отцедете от млякото.

Оваляйте всяко парче в галета и изпържете за кратко в зехтина.

В подходяща тавичка за печене налейте доматения сок, прибавете маслото, счукания чесън и наредете месото. Поръсете с риган и босилек и добавете маринованите гъби.

Запечете в загрята фурна за около 15-20 минути.

Преди готовност наредете кашкавала и моцарелата, нарязани на парченца.

Допечете до разтопяването им.

Готовото ястие поръсете с магданоз и поднесете топло.

Ароматното пиле Моцарела е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: