Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с Пиле и Моцарела

Лазаня с Пиле и Моцарела

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Лазаня с Пиле и Моцарела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Обявяваме днес за Лазаня ден и всички сте поканени да опитате нашата Лазаня с пиле и моцарела"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 300 г
  • пилешко месо - 500 г от бутче (обезкостено)
  • доматен сос - 600 мл
  • моркови - 1/2 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • моцарела - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • босилек - 1 с.л. нарязан, пресен
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • за бешамела
  • масло - 60 г
  • брашно - 4 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, моркова и чесъна на дребно, а пилешкото месо на дребни кубчета. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и задушете зеленчуците за около 5 мин. Добавете пилешкото месо и пържете докато промени цвета си от всички страни за около 10 мин.

Овкусете със сол и черен пипер. Добавете доматения сос, ригана и босилека. Намалете силата на котлона и оставете соса да къкри около 15 мин. или докато леко се редуцира.

Междувременно направете соса Бешамел, като загреете маслото в тиган на умерена температура. Добавете брашното и запържете при непрекъснато разбъркване за около 2-3 мин.

Сипете на тънка струйка прясното мляко, като продължавате да разбърквате с бъркалка, за да не се образуват бучки. Разбърквайте до леко сгъстяване на соса. Добавете щипката индийско орехче.

На дъното на тава сипете няколко лъжици от бешамела, наредете кори лазаня, след това отново бешамел, плънка с пиле, парченца нарязана моцарела.

После пак кори, бешамел, плънка и моцарела и така докато свършат продуктите. Най-отгоре приключете с плънка. Запечете лазанята на 180 C за около 35-40 мин.

Последните 10 мин. от печенето извадете и отгоре подредете нарязана моцарела. Допечете до разтапяне на моцарелата. Преди да нарежете оставете леко да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: