Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Торта с плодове, маскарпоне и ядки

Торта с плодове, маскарпоне и ядки

Торта с плодове, маскарпоне и ядки
Снимка: Теодора Мещерова
3 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Кажете на диетата да не ни чака, намерихме своята истинска любов в лицето на тази богата Торта с плодове, маскарпоне и ядки"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 9 бр. / по три на блат/
  • брашно - 3 ч.ч. / по чаша на блат/
  • ванилии - 6 / по две на блат/
  • олио - 60 мл/ / 20 мл на блат/
  • бакпулвер - 3 бр. /по един на блат/
  • кисело мляко - 9 с.л. / по три на блат/
  • захар - 3 ч.ч. /по една на блат/
  • какао - 1 с.л. /за единия блат/
  • За сиропиране
  • инстантно кафе - 1 пакетче
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • цедено кисело мляко - 1 кофичка /400 г/
  • крема сирене - 150 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • За между блатовете
  • банани - 3 бр.
  • мандарини - 2 бр.
  • орехи - 100 г
  • бадеми - 70 г
  • шоколадови пурички - 3 - 4 смлени
  • За украса
  • шоколадови пурички - 6 бр.
  • орехи - 20 г
  • бадеми - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете:

В купа чукнете три яйца, добавете една чаена чаша захар и разбивайте, докато се получи хубав крем. Добавете постепенно олиото, киселото мляко, ванилиите и бакпулвера. След което добавете брашното и разбивайте, докато всичко се смеси добре. Изсипете сместа в предварително застлана с хартия за печене форма за торта, набрашнена и намазнена с диаметър 24 см. Печете блата в загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути.

Докато се пече първият блат си направете сместа за втория, която е идентична по приготвяне на първия, само че в тази смес сложете супената лъжица какао. Разбъркайте хубаво и щом първият блат е вече изпечен, минете по ръба на формата с остър нож, откопчайте внимателно ринга, извадете блата, сложете нова хартия за печене, намазнена и набрашнена и изсипете какаовия блат.

Печенето е по същия начин като първия. Така процедирайте и с последния блат. Разтворете кафето в гореща вода и с помощта на супена лъжица сиропирайте блатовете. Оставете ги да изстиват и през това време направете крема.

Приготвяне на крема:

В купа изсипете маскарпонето, цеденото мляко, крема сиренето и пудрата захар и разбийте с миксера, докато ви се получи пухкав крем. Готовият крем оставете за малко да стегне в хладилник.

През това време смелете орехите и бадемите в блендер, както и пуричките. Бананите обелете и нарежете на шайбички. Мандарината обелете и накъсайте на парчета, отстранете семките.

Сглобяване:

В подходящ поднос поставете първият блат и намажете обилно с крем, подредете банани и мандарини и поставете какаовия блат. Намажете с крем, наръсете с шоколадови пурички, подредете банани и отгоре поръсете с малко смлени орехи.

Третия блат поставете отгоре, намажете с крем, отстрани също измажете тортата с крем, полепете по нея от останалите шоколадови пурички. Отгоре наръсете с ядките, подредете цели шоколодави пурички и подредете по между им резенчета банан. След като плодовата торта е готова се оставя за няколко часа в хладилник да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: