Начин на приготвяне
Приготвяне на блатовете:
В купа чукнете три яйца, добавете една чаена чаша захар и разбивайте, докато се получи хубав крем. Добавете постепенно олиото, киселото мляко, ванилиите и бакпулвера. След което добавете брашното и разбивайте, докато всичко се смеси добре. Изсипете сместа в предварително застлана с хартия за печене форма за торта, набрашнена и намазнена с диаметър 24 см. Печете блата в загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути.
Докато се пече първият блат си направете сместа за втория, която е идентична по приготвяне на първия, само че в тази смес сложете супената лъжица какао. Разбъркайте хубаво и щом първият блат е вече изпечен, минете по ръба на формата с остър нож, откопчайте внимателно ринга, извадете блата, сложете нова хартия за печене, намазнена и набрашнена и изсипете какаовия блат.
Печенето е по същия начин като първия. Така процедирайте и с последния блат. Разтворете кафето в гореща вода и с помощта на супена лъжица сиропирайте блатовете. Оставете ги да изстиват и през това време направете крема.
Приготвяне на крема:
В купа изсипете маскарпонето, цеденото мляко, крема сиренето и пудрата захар и разбийте с миксера, докато ви се получи пухкав крем. Готовият крем оставете за малко да стегне в хладилник.
През това време смелете орехите и бадемите в блендер, както и пуричките. Бананите обелете и нарежете на шайбички. Мандарината обелете и накъсайте на парчета, отстранете семките.
Сглобяване:
В подходящ поднос поставете първият блат и намажете обилно с крем, подредете банани и мандарини и поставете какаовия блат. Намажете с крем, наръсете с шоколадови пурички, подредете банани и отгоре поръсете с малко смлени орехи.
Третия блат поставете отгоре, намажете с крем, отстрани също измажете тортата с крем, полепете по нея от останалите шоколадови пурички. Отгоре наръсете с ядките, подредете цели шоколодави пурички и подредете по между им резенчета банан. След като плодовата торта е готова се оставя за няколко часа в хладилник да стегне.