Начин на приготвяне
Отделете жълтъците и ги разбийте заедно със захарта, след което добавете брашното заедно с 40 мл от прясното мляко и разбийте отново до получаване на гладка смес. Сложете останалото мляко заедно с 2 ванилии да се стопли на котлона, не трябва да завира.
Когато е затоплено изсипете на тънка струя жълтъците, докато бъркате постоянно с телена бъркалка. Когато започне да се сгъстява махнете от котлона и бъркайте още 2-3 мин.
Докато сместа се охлажда разбийте отделените белтъци, като бъркалките трябва да са абсолютно сухи, за да се получат. След като кремът е изстинал достатъчно добавете малко по малко белтъците и разбъркайте добре.
Накрая изсипете кората от един портокал разбъркайте отново и кремът е готов. Изключително бърз, а едновременно с това има много лек и приятен аромат.
Готовия яйчен крем може да разсипете в купички да декорирате с любими плодове или да използвате за торта.
Коментари