Еклери с яйчен крем

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Еклери с яйчен крем1 / 2
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
"Еклери, които се топят в устата!"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • вода - 500 мл
  • брашно - 260 г
  • масло - 160 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • за яйчния крем
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 8 с.л.
  • яйца - 4
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 - 3 прахчета
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона сложете водата заедно с маслото, захарта и солта, докато се разтопи маслото. Щом течността заври, добавете на порции брашното и бъркайте енергично, докато се получи хомогенна смес.

Щом започне да се отлепя тестото от стените на съда, снемете от котлона. Прехвърлете тестото в купа и добавете едно по едно яйцата, като бъркате отново непрекъснато.

Така приготвеното парено тесто шприцовайте върху тава с хартия за печене в продълговати или малки кръгли форми. Сложете еклерите да се пекат за около половин час на предварително загряна на 180-190 градуса фурна.

След 30 минути намалете фурната и оставете да се пекат до готовност. Изпечените еклери оставете на отворена фурна да се охладят.

За крема разбийте разбийте яйцата с 1 ч.ч. от прясното мляко и брашното. Останалото мляко сложете да кипне със захарта и към него при непрекъснато бъркане добавете яйчната смес.

Щом кремът се сгъсти, снемете от котлона и добавете ванилиите и маслото. Напълнете еклерите с така приготвения яйчен крем.

Еклерите с яйчен крем са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
510
49
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ani_tedi
ani_tedi
изобщо не ми се получи
13.06.2019 17:08
Vesi
Vesi
еклеровото тесто го направете като в тенджерка слагате 1ч.ч Вода и 1/2 ч.ч Олио.Като сместа заври се добавя 1ч.ч Брашно и се бърка до получаване на лепкава смес,когато истине добавяте 2бр Яйца едно по едно и бъркате. СТАВА МНОГО ПО ЛЕСНО И НЯМА КАК ДА НЕ СТАНЕ :)
02.01.2014 17:37
7
2
Niki
Niki
Рецелтата е много добра. Поне 3-4 пъти си правя вече еклери и стават превъзходни.
23.05.2013 14:17
7
Ива
Ива
Крема към еклерите е много много вкусен
07.04.2013 22:30
7
blizalka
blizalka
изобщо не станаха, не се надигат, рецептата е тотално сбъркана,не си хабете продуктите за нищо.
02.04.2013 22:21
1
9
Гергана  Грудова
Гергана Грудова
чантите са страхотни.
30.12.2012 14:43
5
4