Начин на приготвяне
В подходящ съд пресяваме трите вида брашна, прибавяме царевичния грис, ригана и солта. В купичка с хладко прясно мляко активираме маята със захарта.
След като шупне я изсипваме в кладенчето. Към нея добавяме зехтина и пресованата скилидка чесън.
Замесваме меко, еластично, но нелепнещо тесто. Поставяме го в намазана с малко мазнина купа и покриваме със стреч фолио. Оставяме го да втаса на топло за около час. След като удвои размера си го размесваме отново върху набрашнен плот.
От тестото разделяме 5 топки, които оформяме като багети. Поставяме ги предварително застлана с хартия в тава за печене. Покриваме ги с памучна кърпа и ги оставяме да втасат отново. Навлажняваме ги и ги поръсваме със сусам.
Печем хлебчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) около 25 минути. На дъното ѝ поставяме купичка с вода.
Изпечените хлебчета покриваме с чиста кърпа. Оставяме ги да починат за около 15-20 минути.