Начин на приготвяне
Сложете в купа киселото мляко и прибавете към него содата и солта. Разбъркайте.
Прибавете последователно и останалите продукти, разбърквайки след всеки добавен.
Накрая пресейте двата вида брашно и замесете меко лепкаво тесто.
При нужда добавете още съвсем малко брашно.
С набрашнени ръце оформете от тестото 8 малки топчета с големина на яйце.
Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги оставете за 10 минути да престоят, а през това време загрейте фурната на 200 °C.
Сложете хлебчетата да се пекат за 20 минути.
Разтопете маслото и прибавете към него пресовани 2 скилидки чесън, нарязан на ситно магданоз и пармезана. Разбъркайте.
След като царевичните хлебчета са се пекли 20 минути, ги извадете от фурната.
Намажете ги с ароматното масло и върнете във фурната за още 10 на минути.
Чудесни хлебчета с лек чеснов аромат и хрупкава пармезанова коричка.
Добър апетит с моите чеснови хлебчета!