Начин на приготвяне
Смесваме маята, солта зехтина. Оставяме настрани за 5 мин.
В купа смесваме брашното и изварата.
Изсипване маята при брашното и бъркаме с дървена бъркалка. След това месим 5 мин. Аз добавях брашно, защото изварата е по-влажна.
Месим 5-10 мин, докато се получи нелепкаво тесто.
Разделяме на 4 топки. Слагаме ги в тава с хартия за печене, намазваме хлебчетата със зехтин и поръсваме със семена.
Оставяме пълнозърнестите хлебчета с извара да втасат в предварително загрята на 50 градуса фурна за 40-50 мин.
След с това печем малките пълнозърнести питки на 200 градуса за 20-30 минути.
Научете също кои са истинските пълнозърнести храни или опитайте и нашия пълнозърнест кекс.