Начин на приготвяне
Нарежете месото на пържоли и овкусете със соевия сос, пикантината, меда и черния пипер, хубаво разбъркайте и оставете да се мариноват за час два.
Можете да изпечете пържолите на скара или грил тиган. Задушете ги в тенджера с капак и пригответе соса.
Гъбите измийте и нарежете на едри парчета, сипете ги във завряла вода около 2 водни чаши, виното, черния пипер и сол. Оставете да поврат около 30 минути след което отделете бульона от гъбите.
В тиган запържете брашното с маслото и постепенно разреждайте с гъбения бульон. Прибавете гъбите към соса и индийското орехче, оставете да клокне за около 5 минути. Ако искате да е по-рядък гъбения сос сипете повече от бульона.
Изпържете картофките и сервирайте пържолите с гъбен сос с лимон и магданоз и порция картофки.
Ако обичаш пържоли, опитай и този разкошен гъбен сос за пържоли или нашите вратни пържоли на фурна.
Коментари