Начин на приготвяне
Измийте пилешкото филе и го подсушете. Махнете му ципите и го разрежете на две /така наречената пеперуда/. Така направете и с двете филета.
В купа сложете олиото, розмарина, червения пипер, солта и черния пипер и разбъркайте хубаво. С помощта на четка намажете хубаво филетата с маринатата.
Завийте ги с домакинско фолио за свежо съхранение и ги оставете в хладилника да се мариноват.
През това време измийте гъбите и ги обелете. След това ги нарежете на по-едри парчета.
Зеления лук нарежете на ситно.
Разтопете маслото в тиган и поставете лука и гъбите. Гответе, докато омекнат, след което добавете сол и пипер на вкус.
След още няколко минути добавете прясното мляко, протеина и още сол и пипер, както и ригана. Гответе, докато се сгъсти.
През това време извадете пържолите от хладилника и ги прехвърлете в алуминиево фолио. Сложете ги в тава и печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
След като и филетата и гъбеният сос са готови, в подходяща чиния за сервиране сложете едното филе, малко от соса и сервирайте.
Пилешките пържоли с гъбен сос са готови.