Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Уникални пържоли с гъбен сос

Уникални пържоли с гъбен сос

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Няма по-любими на лакомниците пържоли от тези тук"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 800 г или врат
  • пикантина - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • соев сос - 1 к.ч.
  • мед - 1 с.л.
  • за соса
  • гъби - 400 г пресни
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л
  • масло - 4 с.л
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • гарнитура
  • бланширани картофи - 1 пакет
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли и овкусете със соевия сос, пикантината, меда и черния пипер, хубаво разбъркайте и оставете да се мариноват за час два.

Можете да изпечете пържолите на скара или грил тиган. Задушете ги в тенджера с капак и пригответе соса.

Гъбите измийте и нарежете на едри парчета, сипете ги във завряла вода около 2 водни чаши, виното, черния пипер и сол. Оставете да поврат около 30 минути след което отделете бульона от гъбите.

В тиган запържете брашното с маслото и постепенно разреждайте с гъбения бульон. Прибавете гъбите към соса и индийското орехче, оставете да клокне за около 5 минути. Ако искате да е по-рядък гъбения сос сипете повече от бульона.

Изпържете картофките и сервирайте пържолите с гъбен сос с лимон и магданоз и порция картофки.

Ако обичаш пържоли, опитай и този разкошен гъбен сос за пържоли или нашите вратни пържоли на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Добър въпрос.
19.12.2023 18:14
1
Анонимен
Анонимен
Каква пикантина слагате? За скара ли ?
14.02.2022 13:25
1