Постен ориз с гъби и моркови

АнонименАнонименНовак11
30/11/2018
"Понякога на човек му омръзва от пържоли и този постен ориз с гъби и моркови му се струва като най-доброто ядене на света "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо685
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото, добавете лука, след това морковите, гъбите и царевицата. След като ги запържите затворете с капак тигана, за да задушите зеленчуците за около 5 минути.

Оризът се почиства и измива, поставя се в тава с малко зехтин (олио), добавят се задушените зеленчуци, сол и черен пипер.

Долейте вода, около 200-250 милилитра. Оризът се готви на предварително загрята фурна на 200-220 градуса за около 30-40 минути. Вкусен и лесен ориз на фурна.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар