Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Постен ориз с лапад и гъби

Постен ориз с лапад и гъби

Постен ориз с лапад и гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Няма значение, че няма месце в този ориз - страшна вкусотия със зеленини и гъбки е"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.чаша
  • гъби - 300 грама
  • лапад - 3 шепи
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 6 с.л. (пасирани)
  • червен пипер - 1 к.л.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и наситнете моркова и лука. Директно ги сипете в тавата за печене, в която има олио, и ги запържете.

Обелете и нарежете гъбите. Добавете ги към омекналите зеленчуци, а малко след това прибавете и почистения лапад.

Разбърквайте за кратко време и прибавете добре измития ориз. Налейте чаша вода и гответе до усвояване на течността. Прибавете пасираните домати и овкусете с червен и черен пипер, посолете.

Налейте още чаша и половина топла вода. Загрейте фурната на 180 градуса.

Печете ориза на фурна до готовност.

Постният ориз с лапад и гъби е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: