Пилешка капама с гъби

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Пилешка капама с гъби
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
30/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Един ден технологиите ще напреднат и тогава няма да ви казваме какъв невероятен аромат се носи от кухнята, а сами ще може да го усетите"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 кг
  • печурки - 200 г от консерва
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 400 г
  • праз - 100 г
  • чесън - 4 скилидки
  • растителна мазнина - 1/3 к.ч.
  • масло - 30 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • дафинов лист - 1/2 от листото
  • чубрица - 1 клонка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Птицата (най-добре е домашната млада кокошка) се измива, почиства и нарязва на порционни парчета. Крилата, гръбначната и гръдната кост се отделят за бульон или супа.

Останалото месо го поставяме в тенджера със студена вода, колкото да го покрие. Подваряваме пилешкото на средна температура, за около 20 минути.

След като изстине го обезкостяваме, като бульона от варенето запазваме.

Нарязания на полумесеци лук поставяме в сгорещената мазнина.

Прибавяме към него праза, скилидките чесън, обелени само от горната люспа, доматеното пюре, червения пипер и гъбите.

Разбъркваме съставките и след като гъбите се задушат, добавяме обезкостеното пилешко месо и клончето чубрица.

Доливаме с 2 ч.ч. от пилешкия бульон, пускаме дафиновия лист и похлупваме ястието. Оставяме го да заври на силен котлон, около 15 минути.

След това намаляваме температурата и то къкри, докато течността се редуцира наполовина. Поръсваме с магданоз и прясно смлян черен пипер.

Отстраняваме скилидките чесън и клончето от чубрица и поднасяме капамата топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Моля, удоволствието е мое!
30.11.2018 21:16
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Севдалина, рецептите и сснимките ти са превъзходни! Възхищавам ти се! Поздрави
30.11.2018 16:20
1
Покажи всички подкоментари