Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Капама»Постна капама с гъби и лук

Постна капама с гъби и лук

НалиНали
Новак
1758266
Постна капама с гъби и лук
Снимка: Нали
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако предпочите ястия без месо, постната капама с гъби и лук е перфектният избор за вас"

Необходими Продукти

  • печурки - 1 килограм
  • домати - 1 бр. консерва (от 400 мл)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 3 глави
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре гъбите, след което ги нарежете на кръгли парченца.

Сипете малко мазнина в тиган и запържете гъбите за няколко минути. Овкусете ги със сол и мащерка.

Сипете запържените гъби в тава за печене. Залейте ги с доматения сок от консерва.

Нарежете лука на големи кръгли парчета, наредете ги отгоре.

Поръсете капамата с червен пипер на вкус, след което запечайте с фолио.

Печете в загрята на 200 градуса фурна за 30-тина минути.

Постната капама с гъби и лук е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: