Начин на приготвяне
Нарежете зелето на ситно и го задушете в тиган за кратко.
Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Сотирайте и тях и прибавете нарязаното на късчета свински бут. Гответе за кратко, докато месото промени цвета си.
На дъното на глинен гювеч сложете част от зелето, върху него сложете гъби и свинско месо. Овкусете с черен пипер, червен пипер и ако е необходимо - добавете сол.
Сложете ред кисело зеле и завършете с пилешки бутчета.
Поръсете отново с черен и червен пипер. Поръсете с олио.
Похлупете гювеча и го сложете във фурната, след което настройте градусите на 200.
Печете капамата около час и половина. Проверете готовността на месото, обърнете бутчетата от другата страна и печете без капак за хрупкава коричка до златист цвят на бутчетата.
Капамата с гъби в гювеч е готова.
Коментари