Капама с гъби в гювеч

Капама с гъби в гювеч
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Никак даже няма да сгрешите, ако добавите към любимата капама и гъби - още по-вкусна ще стане"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г бут
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • кисело зеле - 1 зелка средна
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ситно и го задушете в тиган за кратко.

Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Сотирайте и тях и прибавете нарязаното на късчета свински бут. Гответе за кратко, докато месото промени цвета си.

На дъното на глинен гювеч сложете част от зелето, върху него сложете гъби и свинско месо. Овкусете с черен пипер, червен пипер и ако е необходимо - добавете сол.

Сложете ред кисело зеле и завършете с пилешки бутчета.

Поръсете отново с черен и червен пипер. Поръсете с олио.

Похлупете гювеча и го сложете във фурната, след което настройте градусите на 200.

Печете капамата около час и половина. Проверете готовността на месото, обърнете бутчетата от другата страна и печете без капак за хрупкава коричка до златист цвят на бутчетата.

Капамата с гъби в гювеч е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходна капама! Аз ползвах пуешко, вместо пилешко месо. Стана страхотно!
26.12.2021 20:21
1