Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с кренвирши и глазура

Солен кекс с кренвирши и глазура

Солен кекс с кренвирши и глазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Как да не се влюбиш в кекс, който е перфектното мезе за бира и вино"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 3 бр.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • масло - 125 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • За глазура
  • крема сирене - 1 пакет обикновено
  • крема сирена - 1/2 пакет Филаделфия
  • кисело мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и към тях постепенно се добавят предварително пресятото брашно, разтопено краве масло и киселото мляко, заедно с угасената в него сода.

Накрая към сместа се добавят натрошеното сирене и нарязаните на дребно кренвирши.

Цялата смес се обърква хубаво и се изсипва във форма за кекс, намаслена с малко олио и набрашнена.

Пече се в умерена фурна за 1 час.

Готовият солен кекс се обръща в чиния и се маже със смес от кисело мляко, филаделфия и крема сирене. Изчаква се да поизстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: