Начин на приготвяне
Направете прорези по бутчетата и ги кипнете в тенджера с вода. Добавете щипка сол.
В купа смесете соевия сос, меда и 2 с.л. олио. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете сока на лимона. Пуснете сварените бутчета, докато са още горещи, в маринатата. Разбъркайте, за да покриете добре и оставете да се мариноват за 10-15 минути.
Загрейте олио в тигана и запържете цели скилидките чесън. Когато придобият лек карамелен цвят, добавете и бутчетата в съда и ги запечатайте за няколко минути.
Дръпнете от котлона, прехвърлете в тавичка и залейте с останалата марината. Изпечете във фурната на 180°C за 20 минути.
Междувременно нарежете картофите, без да ги белите на уеджиси.
Бланширайте във вряща вода за 5 мин. Подсушете картофите върху хартия. Загрейте олио в дълбок съд на силен огън, пуснете вътре няколко стръка пресен розмарин, за да се овкуси мазнината. Изпържете картофите.
Пригответе в купа микса от подправки, като смесите чубрицата, сладкия и пушения червен пипер, лютото чили и чесъна на прах. Добавете и щипка сол.
Оваляйте изпържените картофи, докато още са горещи в подправките.
Сервирайте пилешките бутчета гарнирани с пикантните картофки.