Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с картофки и гъби

Пилешки бутчета с картофки и гъби

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки бутчета с картофки и гъби
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Всяка домакиня си има своя любима рецепта за печени бутчета, а ние с удоволствие ги хапваме всички"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • пилешки бутчета - 2 кг
  • гъби - 500 г мариновани
  • моркови - 6 бр.
  • бяло вино - 300 мл
  • олио - 1 к.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа поставете почистените, измити и подсушени бутчета, посолете на вкус и добавете горчицата, нарязания на ситно чесън и виното, разбъркайте много добре чрез втриване и оставете за около 30 минути да престои така.

Обелете и измийте картофите и морковите, нарежете ги на едро и ги поставете в тава с капак и ги посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Добавете прецедените гъби и олиото, разбъркайте.

Отгоре подредете бутчетата и изсипете маринатата равномерно отгоре, затворете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете до готовност на месото на бутчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: