Начин на приготвяне
Почистете хрилете на ципурата. Подсушете я много добре. Напълнете с пресни стръкове магданоз, мащерка и розмарин. Сложете и резени лимон.
Разбийте белтъците на яйцата, докато станат пухкави. Смесете морската сол и белтъците. Бъркайте до получаване на гъста и лепкава смес. Поставете лист хартия в тавата за печене. Оформете легло от солта, поставете рибата отгоре и я покрийте плътно със останалата сол.
Печете в предварително загрята фурна на 220°C за 25-30 мин.
Нарежете гъбите печурки на филийки.
Загрейте масло в съд на котлона и задушете гъбите в него. Нарежете на ситно пресен лук и добавете. Посолете. Прибавете ориза и оставете да се запържи. Овкусете със сух девесил, сол и черен пипер. Залейте с бульона. Оставете ориза да се сготви под капак, докато абсорбира течността напълно.
Разчупете солта на вече изпечената ципура с нож и внимателно я почистете.
Махнете кожата и отделете рибните филета.
Сервирайте ципурата гарнирана с ароматния ориз с гъби.