Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена ципура с октопод и ориз

Печена ципура с октопод и ориз

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451002k934
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Печена ципура с октопод и ориз
Снимка: Lenka
1 / 3
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
210 мин.
Порции
2
"Когато искате да впечатлите гостите си, пригответе екзотичен специалитет като този - ще им станете любим домакин!"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр. за готвене
  • джинджифил - 1 ч.л., на прах
  • лук - 1/2 ч.л., прах
  • кафява захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чили - 1 ч.л., прах
  • растително масло - 100 мл.
  • ориз - 1 ч.ч. басмати
  • за рибата
  • ципура - 2 бр.
  • сол - според нуждите
  • черен пипер - според нуждите
  • зехтин - според нуждите
  • за лют сос
  • лук - 4 бр.
  • домати - 3 бр.
  • чили - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • октопод - 1 бр.
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За начало обелете бананите, след това ги нарежете на пръстени и ги сложете в по-дълбок съд. Поръсете бананите със сол, джинджифил на прах, лук на прах, кафява захар, сол, чили на прах и разбъркайте всичко.

Поставете маслото в малка тенджера и изчакайте маслото да се загрее. Поставете нарязаните банани в сгорещеното олио, един по един, и запържете от двете страни. Извадете върху кухненска хартия, за да се отцедят.

Приготвяме октопода по следния начин: почистваме октопода и го слагаме да се вари за час-два. Когато е готов, го запържете в масло за няколко минути.

Пригответе лютия сос по следния начин: нарежете лука, след което го запържете за кратко на слаб огън в зехтин. Обелете домата и го нарежете на кубчета, след което поръсете с подправки. Оставете да къкри десет минути.

Приготвяме ципурата по следния начин: почистваме рибата, заливаме я със зехтин и подправки, разрязваме отстрани и поръсваме с подправки. Поставете рибата върху хартия за печене, след това я сложете на скарата във фурната на 200 градуса за първите 15 минути. След това печете 10 минути при 250 градуса от двете страни.

Сварете ориза басмати според инструкциите на опаковката и сервираме всичко заедно в чиния.

Печената ципура има невероятен вкус и се комбинира отлично с другите продукти.

Салатата към Печена ципура с октопод и ориз е по ваш избор!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: