Гъби с ориз

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
25/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Какво има да му мислите, вкусно е, приготвя се лесно и ще бъде на масата ви след не повече от половин час"

Необходими Продукти

  • гъби - 750 г печурки
  • олио - 100 мл
  • ориз - 200 г
  • лук - 150 г
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на ивички и ги сварете в подсолена вода.

Нарежете ситно лука и го задушете в мазнината със съвсем малко вода. Добавете гъбите и ориза, когато лукът омекне.

Залейте ястието с отварата от гъбите (приблизително 3 ч.ч. гореща вода), посолете и оставете да се вари на тих огън.

Поръсете готовите гъби с ориз с черен пипер и ги поднесете с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сайта ви е много скапан!
02.12.2021 19:08
1
2
Tanya
Tanya
Превъзходна е! Препоръчвам я!
10.02.2019 13:51