Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура в сол с ориз с гъби

Ципура в сол с ориз с гъби

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Ципура в сол с ориз с гъби
Снимка: Храна за Душата
4 / 5с Видео
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Здравословно предложение за хапване, което сме сигурни, че се приемете, защото просто обожавате ципура"

Необходими Продукти

  • За ципурата в сол
  • ципура - 1 бр. (700 - 800 г)
  • морска сол - 2 кг едра
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • розмарин - 2 - 3 стръка
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • лимони - 1 бр.
  • За ориза с гъби
  • печурки - 100 г
  • пресен лук - 1 - 2 стръка
  • масло - 50 г
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • ориз - 100 г
  • девесил - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хрилете на ципурата. Подсушете я много добре. Напълнете с пресни стръкове магданоз, мащерка и розмарин. Сложете и резени лимон.

Разбийте белтъците на яйцата, докато станат пухкави. Смесете морската сол и белтъците. Бъркайте до получаване на гъста и лепкава смес. Поставете лист хартия в тавата за печене. Оформете легло от солта, поставете рибата отгоре и я покрийте плътно със останалата сол.

Печете в предварително загрята фурна на 220°C за 25-30 мин.

Нарежете гъбите печурки на филийки.

Загрейте масло в съд на котлона и задушете гъбите в него. Нарежете на ситно пресен лук и добавете. Посолете. Прибавете ориза и оставете да се запържи. Овкусете със сух девесил, сол и черен пипер. Залейте с бульона. Оставете ориза да се сготви под капак, докато абсорбира течността напълно.

Разчупете солта на вече изпечената ципура с нож и внимателно я почистете.

Махнете кожата и отделете рибните филета.

Сервирайте ципурата гарнирана с ароматния ориз с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: