Начин на приготвяне
За захарния сироп смесете равни количества захар и вода в съд на котлона. Добавете вътре настъргана кората на лимона и канелена пръчка за аромат.
Пуснете и парчетата лимон в сместа, за да овкусят сиропа допълнително.
Оставете да заври. Когато сиропът се сгъсти достатъчно, отстранете от котлона и оставете да се охлади напълно.
Смесете захарта и канелата в купичка. Разтопете маслото.
Вземете кора, намажете я с масло и я слепете с втора. Върху всяка двойка кори намажете със супена лъжица сусамов тахан. Поръсете обилно с канелената захар и завийте на рулце, след което на охлювче. Повторете до изчерпване на продуктите.
Подредете канелените рулца в тава, намажете с масло и поръсете финално с канелена захар.
Изпечете сладките банички в предварително загрята на 180°C фурна за 12-15 мин.
Залейте канелените банички, докато са още горещи, с охладения захарен сироп и сервирайте.