Начин на приготвяне
Пресявам брашното с бакпулвера канелата и ванилията в дълбока купа.
В друга разбивам яйцата, киселото мляко със содата, захарта и мазнината, докато се разтвори захарта.
Изсипвам при сухите съставки и омесвам меко тесто. Разточвам го на правоъгълник до дебелина около 0.5 см.
И нарязвам на квадратчета и слагам по парченце мармалад. Завивам го хубаво на фунийка, като краищата подвивам надолу и притискам.
Нареждам курабиите с мармалад в тава, покрита с хартия за печене и ги намазвам с разбито яйце и прясно мляко.
Ръся сладките курабии щедро със захар.
Пека канелени мармаладки в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35 мин.
Вадя ги и ги поръсвам с вода.
Оставям мармаладките за около 10 мин да се охладят в тавата и ги редя в купа.