Канелени Мармаладки

Канелени Мармаладки
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 5
29/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30
"Канелени мармаладки - много лесни и сладки"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч. равни
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мас - 1/2 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • захар - 4 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 3 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • мармалад - 200 г твърд за рязане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното с бакпулвера канелата и ванилията в дълбока купа.

В друга разбивам яйцата, киселото мляко със содата, захарта и мазнината, докато се разтвори захарта.

Изсипвам при сухите съставки и омесвам меко тесто. Разточвам го на правоъгълник до дебелина около 0.5 см.

И нарязвам на квадратчета и слагам по парченце мармалад. Завивам го хубаво на фунийка, като краищата подвивам надолу и притискам.

Нареждам курабиите с мармалад в тава, покрита с хартия за печене и ги намазвам с разбито яйце и прясно мляко.

Ръся сладките курабии щедро със захар.

Пека канелени мармаладки в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35 мин.

Вадя ги и ги поръсвам с вода.

Оставям мармаладките за около 10 мин да се охладят в тавата и ги редя в купа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: