Начин на приготвяне
Пилешките гърди се почистват от излишните ципи и се измиват. След това се нарязват на правоъгълници с дебелина от по един см. Печурките се измиват и нарязват на филийки. Беконът се реже на малки правоъгълничета, а киселите краставички на кубчета.
В тиган се слага маслото да се разтопи и да загрее. Щом е готово в него се слагат нарязаните пилешки гърди и печурките. Запържват се за около 7- 8 минути и след това се добавят беконът и киселите краставички.
Пържат се още 3 минути, като почти постоянно се разбъркват, за да остане беконът сочен, а не да стане хрупкав. След това тигана се маха от котлона и всичко се поръсва с чубрица, черен пипер и сол. Отново разбъркваме.
Разсипваме пилешкото в три чинии и отгоре настъргваме кашкавала. Щом се разтопи сервираме заедно със студено бяло вино, най добре совиньон блан.