Начин на приготвяне
На гърдите направете дълбоки разрези по ширината на 1, 5 - 2 см. Препоръчително е да не нарязвате месото напълно и да не довеждате разрезите до краищата на филето, в противен случай пълнежът може да изтече по време на печене.
Натъркайте месото със сол, пипер, универсална подправка за пиле и чесън на прах. Разпределете равномерно и приберете филетата в хладилника да се мариноват за 20-30 минути. Можете да добавите подправки по ваш избор.
Измийте картофите и ги подсушете с кухненска хартия. Без да ги белите, ги нарежете на 3 по дължина.
Изберете подходящ съд за печене и намажете дъното със смес от разтопено масло и лъжичка зехтин.
Наредете картофите без да ги застъпвате. Поръсете ги със сол, черен и червен пипер на вкус. Полейте ги с малко зехтин.
Нарежете доматите на тънки полукръгчета. Моцарелата нарежете по същия начин, като оставите около 30 г за поръсване на по-късен етап.
Поставете пилешките гърди върху картофите и във всеки прорез сложете по един резен домат и един резен моцарела.
Намажете месото с леко разтопено масло. По желание можете да поръсите с люспи от люти чушки.
Печете пилешкото ястие на 210°C за 40 минути.
След 40 минути поръсете с настъргана моцарела и върнете отново във фурната за още 5 минути.
Сервирайте ястието, докато е топло. По желание преди сервиране поръсете със ситно нарязан зелен лук.
Приятен апетит с ароматните и вкусни пилешки гърди Акордеон.