Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Варено пълнено прасенце

Варено пълнено прасенце

Варено пълнено прасенце1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Малкото прасенце е най-вкусно пълнено с ароматна плънка и сварено - тук спор няма"

Необходими Продукти

  • месо - едно малко прасенце около 2 - 3 кг
  • телешко месо - 500 г
  • лук - 3 глави кромид
  • магданоз - 1 бр. корен
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 300 г
  • мляко - 200 мл прясно
  • свинска мас - 300 г
  • бял сос - 400 г или сметанов сос с хрян
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За гарнитурата
  • зеленчуци - според сезона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете изчистеното от вътрешностите прасенце, обезкостете го внимателно (с изключение на главата и краката) и го измийте.

Към нарязаното на ситно телешко добавете накиснатия в млякото хляб, яйцата, маста, задушения лук (2 глави), сол и пипер и смелете през месомелачка.

Напълнете прасенцето с получената кайма, зашийте го, загънете го в кърпа и го сложете в тенджера със студена вода, в която са прибавени костите от прасенцето, морковите, корена магданоз, останалия лук, черния пипер и солта и варете, докато омекне.

Поставете върху плато готовото варено прасенце, полейте го с универсалния бял сос или сметановия сос с хрян и около него подредете гарнитура от различни зеленчуци според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: