Начин на приготвяне
Сгорещяваме 2 с.л. мас или масло в тиган и в него запържваме нарязан на ситно лук. Прибавяме сол, половин лъжица червен пипер, наситнения магданоз, разбъркваме и добавяме чаша ориз. Отново разбъркваме и оставяме да се позапържи.
Изливаме чаша и половина гореща вода, в която сме размили 1 с.л. доматено пюре и варим докато водата се изпари. Сваряваме и нарязваме черния дроб и го прибавяме към ориза. Сипваме и измитите стафиди, смесваме всичко много добре и сваляме тигана от котлона.
С така приготвената плънка напълваме прасенцето, заливаме вътрешността му с кафена чаша топла вода и зашиваме отвора.
Намазваме отвън с масло и червен пипер, сипваме в тавичката 2 -3 чаши вода с 1 с.л. размито доматено пюре и печем в умерена фурна на 180 градуса, като от време на време поливаме със соса от тавичката.