Пълнено прасенце по немски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Пълнено прасенце по немски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Да видите, че немците разбират не само от пиене на бира, но и от приготвяне на вкусно печено прасенце"

Необходими Продукти

  • прасенце - 1 бр.
  • свинска кайма - 1.250 кг
  • свински дроб - 1 бр.
  • хляб - 2 филии
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • магданоз - 2 връзки
  • сини сливи - 15 бр. сушени
  • коняк - 1 в.ч.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимон - сок от 1
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме прасенцето и го натриваме със сол, черен пипер и лимонов сок отвътре и отвън.

Смесваме каймата с предварително накиснатия и изцеден хляб, нарязаните на кръгчета яйца, ситно нарязания магданоз, сините сливи (предварително накиснати във вода) и нарязани на ситно, коняка, маслото, сол и черен пипер и нарязания на малки парчета черен дроб.

Всичко разбъркваме много добре, напълваме прасенцето и го зашиваме. Слагаме го в тавичка и го намазваме с масло.

Печем в умерена фурна до готовност, като от време на време обръщаме и заливаме със соса от тавичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: