Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Кесадия с пилешко и моцарела

Кесадия с пилешко и моцарела

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Кесадия с пилешко и моцарела
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Ако не сте опитвали кесадия досега, бързо ще поправим този пропуск - ето ви лесна и много вкусна рецепта с пилешко и моцарела"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г, обезкостено бутче
  • чушки - 3 бр. изпечени и обелени
  • червен лук - 1/2 глава
  • моцарела - 150 г
  • тортили - 8 бр. малки
  • масло - 30 г
  • царевица - 2 с.л. сладка (от консерва)
  • кимион - 1 ч.л.
  • пипер - 1/2 ч.л. черен
  • пипер - 1/2 ч.л. червен, пикантен
  • чесън - 1/2 ч.л. гранулиран
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на ивици. Смесете сухите подправки. Сипете 1 с.л. олио при пилешкото месо и разбъркайте. Добавете подправките и оваляте добре с ръце докато пилето равномерно се подправи. Оставете настрана и подгответе зеленчуците.

Почистете лука и го нарежете на тънки полумесеци, а червените, изпечени и обелени чушки на тънки ивици. Нарежете моцарелата на тънки кръгчета. Загрейте останалото олио на умерена температура на котлона и запържете пилешкото месо.

Разбъркайте и оставете да се задушава под капак за около 25 мин. докато остане без никаква течност. При готовност извадете пилешкото месо от тигана и в остатъка олио (ако няма никакво добавете 1 с.л.) запържете леко лука и червената чушка за около 10 мин. или до омекване на лука.

Преди да отстраните от огъня сипете 2 с.л. сладка царевица. Нарежете пилешкото месо на дребни късчета. Намажете леко тортилите от всяка страна с малко количество масло.

Поставете една тортила в загрят, незалепващ тиган. Отгоре поставете част от чушките и част от пилето. Поставете парченца нарязана моцарела. Отгоре поставете втора тортила. Притиснете с ръка.

Като се запечете долната част на тортилата, обърнете за да се запечете и долната.

Направете същото и с останалите тортили. Нарежете готовите кесадии на триъгълници и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: