Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с песто и моцарела на фурна

Пилешко с песто и моцарела на фурна

В кухнята с БениВ кухнята с Бени
Мастър Шеф
4067186
Пилешко с песто и моцарела на фурна
Снимка: В кухнята с Бени
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Пилешко с песто и моцарела на фурна е бързо ястие дори за някой специален повод"

Необходими Продукти

  • пилешко бонфиле - 500 г (ползвах Roso)
  • бял пипер - млян
  • сол - на вкус (фино смляна морска)
  • чери домати - 150 г
  • моцарела - 1 топка (125 г)
  • краве масло - 3 с.л. и 1 ч.л. олио
  • За пестото
  • босилек - 20 г
  • орехи - 4 г
  • сол - ½ ч.л. или на вкус
  • чесън - 1 скилидка (средно голяма)
  • зехтин - 80 мл Екстра върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе измих, подсуших с домакинска хартия и поръсих със сол и млян бал пипер.

В тиган загрях 1 с.л. масло и 1 ч.л. олио и сложих филетата, за да се запържат за около 4 минути на страна или до апетитен загар. Степента на котлона бе 5 от на моята печка.

През това време приготвих пестото, като в купата на кухненския робот сложих всички продукти и ги смлях за не повече от 30 секунди. Моцарелата нарязах на шайби спрямо броя на филетата. При мен те бяха 10 бр.

Фурната загрях на 180 °C. Готовите филета разположих в малка тава с размер 28х22 см.

Върху всяко филе сложих от пестото и покрих с парче моцарела, без да притискам.

Около филетата разположих разрязаните на две чери домати.

В още топлия тиган сложих останалите 2 с.л. масло и когато се разтопиха и смесиха с останалия сос от пилешкото, с тях полях филетата. Сложих да се пекат до лек златист загар или около 25 минути.

Не трябва да се препича, за да остане сочно пилешкото с песто.

Поднесох веднага пилешко с песто и моцарела на фурна

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: