Начин на приготвяне
Пилешкото филе измих, подсуших с домакинска хартия и поръсих със сол и млян бал пипер.
В тиган загрях 1 с.л. масло и 1 ч.л. олио и сложих филетата, за да се запържат за около 4 минути на страна или до апетитен загар. Степента на котлона бе 5 от на моята печка.
През това време приготвих пестото, като в купата на кухненския робот сложих всички продукти и ги смлях за не повече от 30 секунди. Моцарелата нарязах на шайби спрямо броя на филетата. При мен те бяха 10 бр.
Фурната загрях на 180 °C. Готовите филета разположих в малка тава с размер 28х22 см.
Върху всяко филе сложих от пестото и покрих с парче моцарела, без да притискам.
Около филетата разположих разрязаните на две чери домати.
В още топлия тиган сложих останалите 2 с.л. масло и когато се разтопиха и смесиха с останалия сос от пилешкото, с тях полях филетата. Сложих да се пекат до лек златист загар или около 25 минути.
Не трябва да се препича, за да остане сочно пилешкото с песто.
Поднесох веднага пилешко с песто и моцарела на фурна
Добър апетит!