Начин на приготвяне
В купа се слагат всичките поправки на вкус, добавят се 50 гр. зехтин и се разбъркват заедно с пилешкото месо, за да се маринова. Оставете в хладилник за около 30 мин.
След като е готово, в предварително нагрят котлон се слага малко мазнина и се добавя пилешкото филе, разрязано на през средата за по-лесно изпичане. Гответе до получавате на златен загар. След като е готово, оставете месото в отделна чиния.
След като изстине или разрежете месото на малки парчета с остър нож или го разкъсайте на ръка. Аз препоръчвам разкъсването, тъй като храната придобива по-добър вид и е по-приятно за консумация.
В подходящ тиган добавете нарязания лук на полумесеци, чушките, нарязани на дребно и царевицата. При необходимост може да се добави още червен пипер, сол и зехтин. Гответе до омекване на продуктите и по желание, може да се добави захар, за да се карамелизират лукът и чушките.
След като са готови, се добавят парчетата пилешко месо и се готви отново за 5-10 минути. Извадете в отделен съд.
За лекото изпичане на тортилите, сложете малко зехтин в тигана и сложете плоския хляб в тигана на слаб огън. Сипете 3-4 лъжици от месото с чушките и лука, разстелете по цялата питка и добавете настърган чедър. След това се слага още една тортилка отгоре за похлупак.
За да се провери колко е запечена питката, може да надникнете леко под долната питка. Търси се отново златният загар.
След като е готова, поставете чиния върху горната тортила и завъртете тигана. Внимавайте за изливане на мазнината от тигана. След като е обърната кесадията, сложете я да се изпече от другата страна.
След около 2-3 минути извадете, разрежете два пъти през средата, за да получите 4 парчета и сервирайте сандвича. Като добавка към мексиканския специалитет може да се ползва гуакамоле.