Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Коледни шоколадови бисквитки с глазура

Коледни шоколадови бисквитки с глазура

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Коледни шоколадови бисквитки с глазура6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Не е честно само по Коледа да се правят толкова вкусни коледни шоколадови бисквити с глазура"

Необходими Продукти

  • масло - 225 г
  • захар - 200 г
  • ванилов екстракт - 1 и ½ ч.л.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • брашно - 265 г
  • какао - 50 г на прах
  • бакпулвер - ¾ ч.л.
  • сол - ¾ ч.л.
  • Глазура
  • пудра захар - 375 г
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • ванилов екстракт - ½ ч.л.
  • По желание
  • пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маслото на стайна температура и захарта в голяма купа и използвайте миксер, докато маслото се разбие и се получи кремообразна структура. Добавете екстракт от ванилия и яйцето, разбийте добре.

В отделна купа пресейте заедно брашното, какаото на прах, бакпулверa и солта. Постепенно добавете сухите съставки при маслото до пълното им комбиниране.

Получената смес е доста лепкава. Тя се разделя в 2 плика и се поставя във фризера за около 2-3 часа.

След като тестото се охлади, загрейте фурната до 175 градуса. В тава се поставя хартия за печене.

Тестото се разточва върху много набрашнена повърхност. Хубаво е и отгоре тестото да се поръси с брашно, за да не залепне за точилката. Разточва се с желаната дебелина – около 0.5-1 см., в зависимост колко хрупкави искаме да са бисквитките.

Използвайте форми за бисквитки, за да изрежете фигури, и използвайте шпатула, за да прехвърлите фигурите върху подготвения лист за печене. Печете на 175 градуса за 9-11 минути (може да се наложи повече време за по-големи или по-дебели бисквитки или по-малко за по-малки или по-тънки).

Позволете на коледните бисквитки да се охладят напълно върху хартията за печене, преди да ги преместите.

Глазура:

Смесете захарта с 2 супени лъжици мляко и ванилов екстракт в средна купа и разбъркайте до комбиниране. Ако вашата глазура изглежда твърде гъста, добавете повече мляко, около една чаена лъжичка наведнъж. Ако случайно добавите прекалено много мляко, добавете пудра захар, докато достигнете желаната текстура. Може да оцветите глазурата, ако желаете.

Глазурата се изсипва в малка найлонова торбичка, чийто връх се отрязва и се украсяват бисквитките. По желание могат да се поръсят и с шоколадови/ захарни пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: