Начин на приготвяне
Приготвя се плънката, като в купа се смесва натрошено сирене, яйцата, киселото мляко с разбита в него сода да шупне, грис и се разбърква добре.
Взема се една кора, поръсва се с олио и разпределяме по 4 -5 с.л. плънка.
Навива се по дългата страна на руло, а то се оформя на охлюв в средата на кръгла огнеупорна тава.
Всички останали кори се оформят по този начин и се навиват една до друга, докато се напълни тавата.
Накрая по стените на тавата поставих рулца от по две кори, за да не остават.
Разбива се майонезата с вода и яйцето на кашичка. Намазва се домашната вита баница с четка.
Печем я в загрята фурна 180 °C за 30 минути до златисто.
Внимавайте отгоре да не изгори, ако има нужда, се покрива с фолио, за да се запази хубав цвят.
Изважда се и покриваме с кърпа, после се сервира нарязана на парчета.
Да ви е сладко с тази пухкава завита баница със сирене и заливка!