Меломакарона с мед и орехи

Мария СимоваМария СимоваГуру116358109114
03/12/2018
"Опитахме веднъж, влюбихме се в тях и си пожелахме всеки да може да приготвя уникално вкусните Меломакарона с мед и орехи "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 559
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете олиото и зехтина. В чашата с прясно изцедения портокалов сок прибавете содата и разбъркайте да шупне, прибавете в купата при олиото и зехтина, отново разбъркайте.

Прибавете захарта, настърганата на ситно ренде портокалова кора и канелата, разбъркайте и на етапи прибавяте пресятото брашно. Замесете меко нелепящо се по пръстите тесто.

От тестото оформете елипсовидни топчета, в които поставяте 1 орехова ядка и я скривате в тестото. Натиснете овалните топчета с ренде, за назъбена фигура отгоре и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25 минути. Извадете тавата и ги оставете да се охладят напълно.

Пригответе сиропа, като в тенджера налейте водата и добавете канелената пръчка, захарта и парче портокалова кора, варите за две минути след завиране.

Премахнете тенджерата от огъня и добавете меда, разбъркайте, да се разтопи медът и смеси със сиропа.

Потопете всяка меломакарона за 30 секунди в сиропа и извадете с решетъчна лъжица.

Още топли поръсете сиропираните сладки с канела и смлените орехови ядки.

Ако не ги консумирате незабавно, съхранявайте ги в затворен буркан или кутия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар